face O twit youtube
11.11.2020
Betonom preko leđa stanovnika
Betonom preko leđa stanovnika

Prijedlog proračuna Grada za 2021. godinu još̌ jednom je razotkrio svu bezidejnost Mata Frankovića i njegovih suradnika na čelu Grada Dubrovnika. To se jasno vidi po praznim kolonama u projekcijama...

Read more
16.06.2020
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte

HNS je predstavio svoje kandidate iz Dubrovnika na listi za Sabor u X. izbornoj jedinici. Uz nositelja liste i predsjednika županijske organizacije HNS-a, Valentina Dujmovića, na listi Dubrovnik predstavljaju i...

Read more
03.05.2020
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!

Svjetski dan slobode medija uspostavljen je kako bi se podigla svijest o važnosti medijskih sloboda i temeljnih načela. Ali sloboda medija nažalost odavno nije na željenoj i građanima potrebnoj razini,...

Read more
06.04.2020
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!

Oslobađanje od plaćanja zakupnina za poslovne prostore te korištenje javnih površina, kao i dopune odluka o dodjeli subvencija za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora te subvenciji troškova najma stana...

Read more

24 godine HNS-a: I dalje ćemo stajati na poziciji zdravog razuma

Zagreb, 13. listopada 2014. - Na današnji dan, prije točno 24 godine, 13. listopada 1990. godine, osnovan je HNS.

Kroz cijelu svoju povijest HNS je uvijek bio politički projekt koji je svoje glasove i potporu zasluživao svojim radom i rezultatima, istaknula je na konferenciji za medije održanoj u povodu 24. rođendana stranke predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Dodala je kako se stranka ponosi činjenicom da HNS nije izbor građana zbog obiteljske tradicije ili iz ekstremističkog stava, nego zbog toga što je tako odlučio svojim razumom i argumentima, što, poručila je, nije najlakši put, ali je najsigurniji i najutemeljeniji.

"HNS je i u dobrim i u lošim vremenima uvijek stajao na poziciji zdravog razuma, na poziciji racionalnih, istinitih i umjerenih političkih stavova. Tako ćemo i nastaviti. Predstavljat ćemo se rezultatima, onime što smo napravili i uvijek novim iskorakom u hrvatskoj politici, što smo, također, radili kroz cijelu svoju povijest", poručila je predsjednica HNS-a, podsjetivši kako je HNS prva stranka u Hrvatskoj koja je formirala tim mlađih ljudi koji sa sobom, kako je rekla, nose ne samo budućnost HNS-a, nego i budućnost hrvatske politike, što je najbolji način borbe protiv ekstremizma i podmetanja nogu.

"Kad treba podnijet ćemo i kritike i različite vrste negodovanja, pa i neopravdanih objeda, ali ćemo se za poziciju zdravog razuma, suradnje političkih generacija i postepenog pomlađivanja hrvatske politike boriti dosljedno do kraja", rekla je Vesna Pusić.

"Svim članovima HNS-a, simpatizerima, glasačima i svima koji misle da je biti razuman, umjeren i dosljedan kvaliteta, sretan rođendan HNS-a!", poručila je predsjednica HNS-a.

"Imamo razloga biti ponosni na naše 24! Ne samo zbog 24. obljetnice osnutka HNS-a, čime se malo koja stranka može pohvaliti, nego i zbog svega što je HNS ostvario u dosadašnjem djelu mandata ove Vlade. Pred nas je bio postavljen velik broj izazova i problema koji su dugi niz godina gurani pod tepih, ali smo i na njih znali odgovoriti. Pritom mislim na rad i konkretna rješenja, ne na floskule i obećanja", rekao je potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

"Znamo kako i imamo ljude koji su kompetentni upravljati različitim resorima i kojima su interesi ove zemlje i svih građana na prvom mjestu. Realni smo i ne obećavamo ono iza čega ne možemo stajati. Činjenica je da nam predstoji još puno rada kako bismo Hrvatsku učinili uspješnom u svakom mogućem pogledu. To neće doći preko noći. Oni koji najavljuju ekspresna rješenja zapravo daju ekspresne laži. HNS čvrsto stoji na zemlji, strpljivo radimo i ostavljamo iza sebe rezultate, što ne može proći neopaženo", poručio je potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

"HNS danas slavi ponosne 24 godine političkog djelovanja i tijekom svih tih godina bili smo parlamentarna stranka, danas treća po snazi u Saboru. Koliko je HNS snažan pokazuju i HNS-ovih dužnosnici koje su građani birali na županijskim, gradskim i općinskim razinama, kao i naših gotovo 45 000 članova u 504 podružnice diljem Hrvatske, što nas čini drugom strankom po organizacijskoj snazi na lokalnom i regionalnom nivou", istaknuo je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

"Naša tri župana, 101 predstavnik u izvršnoj vlasti, kao i 560 općinskih, gradskih i županijskih vijećnika, odraz su onoga što HNS danas predstavlja - političku opciju koja svoju snagu i vrijednost pokazuje u konkretnom i realnom okruženju, koja djeluje među građanima i koja je građanima bliska", rekao je Štromar, ocijenivši kako građani prepoznaju HNS kao opciju kojoj su spremni ukazati povjerenje.

"Povjerenje koje nam građani ukazuju zasnovano je na ljudima, na onome što HNS-ovi dužnosnici čine na lokalnim razinama, a to su konkretni projekti i rezultati koji stoje iza nas. Ilustracije radi, među četiri najkonkurentnije županije nalaze se dvije koje vode HNS-ovi župani, Varaždinska i Međimurska", istaknuo je Štromar, dodajući kako je tajna u konkretnom i produktivnom radu.

 

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook