face O twit youtube
11.11.2020
Betonom preko leđa stanovnika
Betonom preko leđa stanovnika

Prijedlog proračuna Grada za 2021. godinu još̌ jednom je razotkrio svu bezidejnost Mata Frankovića i njegovih suradnika na čelu Grada Dubrovnika. To se jasno vidi po praznim kolonama u projekcijama...

Read more
16.06.2020
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte

HNS je predstavio svoje kandidate iz Dubrovnika na listi za Sabor u X. izbornoj jedinici. Uz nositelja liste i predsjednika županijske organizacije HNS-a, Valentina Dujmovića, na listi Dubrovnik predstavljaju i...

Read more
03.05.2020
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!

Svjetski dan slobode medija uspostavljen je kako bi se podigla svijest o važnosti medijskih sloboda i temeljnih načela. Ali sloboda medija nažalost odavno nije na željenoj i građanima potrebnoj razini,...

Read more
06.04.2020
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!

Oslobađanje od plaćanja zakupnina za poslovne prostore te korištenje javnih površina, kao i dopune odluka o dodjeli subvencija za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora te subvenciji troškova najma stana...

Read more

„Dubrovnik zaslužuje gradonačelnika koji će misliti na razvoj“

press zgb potpora andruZagreb, 19. ožujka 2015. - „Dubrovnik je slobodarski grad i ima duboku liberalnu tradiciju. Andro Vlahušić je član HNS-a, liberalne stranke i mislimo da Dubrovnik zaslužuje gradonačelnika poput njega, koji neće stvarati mržnju i dijeliti ljude, nego misliti o razvoju grada, što je on već dokazao vodeći ga proteklih šest godina", poručila je potpredsjednica Kluba zastupnika HNS-a u Saboru, predsjednica HNS-ovog Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza i gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić na konferenciji za medije održanoj u znak potpore HNS-ovom kandidatu za gradonačelnika Dubrovnika u drugom krugu krugu izvanrednih lokalnih izbora Andri Vlahušiću.

„Dok su svi govorili o tome kako olakšati život Dubrovčanima i riješiti njihovu prometnu izoliranost te se prepucavali oko Pelješkog mosta, Vlahušić je uveo subvenciju za prijevoz građana Dubrovnika prema unutrašnjosti Hrvatske i omogućio im pravo na 250 kuna povrata za avionsku kartu do Zagreba. Isto tako, Dubrovčani imaju pravo na pola subvencije auto cestarine. To su konkretne stvari koje su osjetili svi građani Dubrovnika", istaknula je Turina Đurić.

Podsjetila je i kako je u kriznim vremenima Vlahušić smanjio prirez s 15 na 10 posto te pozdravila učinjeno na izgradnji infrastrukture u Dubrovniku, gdje je izgrađen cijeli niz stanova te stanovi za vojne invalide iz Domovinskog rata. Ulažući u društvenu infrastrukturu Vlahušić je izuzetno podigao ljestvicu standarda života Dubrovčana. Učinio je i ono što drugi nisu, ponudio je program razvoja grada za idućih deset godina te u vrh prioriteta stavio ulaganje u infrastrukturu, sportske objekte, stanove, vrtiće, i predvidio Dubrovnik jedne nove razine i standarda u budućnosti.

S druge strane, HDZ je, očekivano, u svojoj nemoći prema rezultatima i programu, prema Andri Vlahušiću išao nisko, s podmetanjima i prljavom kampanjom. „Mislimo da takva kampanja ne spada u grad Dubrovnik, grad koji ima duboku i snažnu tradiciju demokracije, kulture, obrazovanja i svega onoga što on jest. Dubrovnik ne zaslužuje ni takvu kampanju, ni takvog kandidata za gradonačelnika. Iza umivenog lica HDZ-ovog kandidata krije se prljava politika kojoj je glavni projekt kopanje po jamama prošlosti", rekla je Turina Đurić.

Također, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković nema odgovarajuću stručnu spremu, odnosno nostrificiranu diplomu za poslove koje obavlja za javnu tvrtku ACI marina Dubrovnik, bez natječaja i zadovoljavanja formalnih uvjeta. „Nije jedini uvjet imati sveučilišnu diplomu da biste bili gradonačelnik, ali je minimum pristojnosti da imate uredne papire o svojoj završenoj srednjoj školi i o višoj školi ako želite biti kandidat za gradonačelnika jednoga grada koji ima više od 500 milijuna kuna proračuna i koji je, i organizacijski i financijski, izuzetno zahtjevan za vođenje", rekla je Turina Đurić.

„Želimo još jednom poslati podršku Andri Vlahušiću koji se našao u situaciji da je protivno interesima grada i građana morao izaći na izbore jer HDZ, kako na nacionalnoj, tako i, očito, na lokalnoj razini ne gleda interese građana, nego zaista, mimo interesa građana, blokira jedan izvanredno ustrojeni grad, njegove projekte i razvoj, i pokušava blaćenjem, a ne programima i prijedlozima, rješavati probleme, odnosno politički se obračunavati s uspješnošću", istaknuo je HNS-ov saborski zastupnik i predsjednik Dalmatinskog regionalnog saveza Srđan Gjurković.

Istaknuo je i kako HDZ-ov kandidat, s obzirom na svoju prošlost, sigurno nije moralna vertikala, ali pokazuje način na koji HDZ funkcionira i u državi, ne nudeći ništa osim blaćenja i kritike koja je neutemeljena. Vjerujem da će građani Dubrovnika to još jednom prepoznati, poručio je Gjurković.

Ured za odnose s medijima

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook