face O twit youtube
22.01.2018
Interes građana je na prvom mjestu
Interes građana je na prvom mjestu

Dubrovački HNS izrazio je svoju potporu liberalizaciji autotaksi tržišta u Republici Hrvatskoj.

Read more
14.12.2017
Dubrovački HNS-ovci podijelili 2500 paketića pšenice sugrađanima
Dubrovački HNS-ovci podijelili 2500 paketića pšenice sugrađanima

2500 paketića božićne pšenice Dubrovkinjama i Dubrovčanima podijelili su u protekla dva dana članovi dubrovačkog HNS-a, kako bi ih oni prigodno posijali povodom blagdana svete Lucije.

Read more
21.11.2017
Gradonačelniče - ne ratujte
Gradonačelniče - ne ratujte

Ključ uspješnog upravljanja Gradom leži u komunikaciji, ali tu lekciju gradonačelnik Franković očito još nije savladao. Grad po mjeri građana postao je tako Grad po mjeri Frankovića.

Read more
21.10.2017
Miho Obradović na čelu dubrovačkog HNS-a
Miho Obradović na čelu dubrovačkog HNS-a

Miho Obradović novi je predsjednik dubrovačkog HNS-a. Njega su danas jednoglasno izabrali članovi skupštine podružnice Dubrovnik na izbornoj skupštini. Za potpredsjednice podružnice izabrane su Marina Vučković Matić i Nataša Gabričević.

Read more

Poklonjenih 30 milijuna kuna vratite kroz subvencije

Subvencije1Dubrovnik, 27. travnja 2016. – „Vratite poklonjenih 30 milijuna kuna kroz subvencije za zrakoplovne karte i autocestu," poručio je Vladi RH predsjednik Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije HNS-a i član županijske skupštine, Valentin Dujmović.

„Grad Dubrovnik je poklonio Državi 30 milijuna kuna za izgradnju studentskog doma, a njegova izgradnja obaveza je RH. Cijelo vrijeme nam Država i vlast govore o decentralizaciji pa ih pozivamo da od tih 30 milijuna kuna bar 50 posto vrate građanima naše županije za subvencioniranje aviokarata i cestarine. Stalno pričaju o prometnoj izoliranosti pa eto im prilike," izjavio je Dujmović, koji je na slično pozvao i samu Županiju.

„Grad Dubrovnik poklonio je 10 milijuna kuna Županiji, a mi predlažemo da se taj iznos, tih neočekivanih 10 milijuna, ne potroši uludo nego da se od njega subvencioniraju aviokarte i cestarina stanovnicima naše županije. Grad Dubrovnik na godišnjoj razini izdvaja tri milijuna kuna za tu svrhu, a kako upravo građani Dubrovnika najviše putuju prema Zagrebu, Županiji bi tih 10 milijuna kuna bilo dostatno za naredne dvije-tri godine. Obzirom da Županija stalno govori o prometnoj izoliranosti, vjerujem kako će župan ovaj naš prijedlog objeručke prihvatiti, posebno zato što je pojeo stado janjaca na otvaranjima radova na nepostojećem mostu," rekao je Dujmović koji je dodao kako bi takve subvencije bile odličan izbor obzirom kako općine Slivno, Zažablje, Orebić, Mljet, Trpanj i druge nemaju dovoljno novca u proračunima kako bi to svojim stanovnicima mogle osigurati.

Njegov kolega Mario Tevšić, član predsjedništva županijskog HNS-a i član županijske skupštine, dodao je kako Županija koristi izoliranost kao izliku kako se „ne bi napravilo sve što se može napraviti jer nema ničeg konkretnog što je Županija kroz sve ove godine ponudila svojim stanovnicima", uputivši kritiku županu.

„Postoje županije u kojima se radi, ali naša nije jedna od njih. Često se da pročitati kako je župan bio u Bruxellesu i drugim velikim gradovima, no je li ikako u tom razdoblju bio na Mljetu ili Lastovu? Postojanje županija se treba opravdati radom. I ja osobno smatram kako Dubrovnik ne bi trebao biti ništa manje od centra regije, ali treba raditi i dokazivati. Županija treba pokazati opravdanost svog postojanja. Ne može se čekati da prođe mandat, s rukama u džepovima," izjavio je te dodao kako „župan ne prima plaću da bi mu bilo lako".

Dubrovačko-neretvanski HNS-ovci osvrnuli su se na objavu otvorenog postupka javne nabave usluga savjetnika za početnu i neovisnu ocjenu portfelja trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske prije donošenja odluke o privatizaciji trgovačkih društava, gdje se na popisu 54 tvrtke našla i Zračna luka Dubrovnik.

„To je stav Vlade, a mi smatramo kako je Zračna luka jedina infrastrukturna nit o kojoj ovisimo. Međutim, gdje je županov stav, posebno ukoliko uzmemo u obzir kako je bio jedan od osnivača te iste Zračne luke?," izjavio je Tevšić te dodao kako „gospodinu iz farmaceutske industrije netko treba reći kako živimo od toga", apelirajući na župana.

HNS-ovci su najavili i kako će sutra bojkotirati sutrašnju županijsku skupštinu obzirom kako se ona do sada koncipirala na način da su se prilikom vijećničkih pitanja bilježila javljanja 10 članova HDZ-a, pet pripadnika njihove koalicije te eventualno dva vijećnička pitanja iz oporbe, a sve kako se ne bi moglo kritizirati župana.

„Čovjeka koji ne radi ništa nema se što pitati osim možda kakva je bila hrana u Bruxellesu, ali pokoju kritiku bi trebao moći pretrpjeti," poručio je Dujmović.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook