face O twit youtube
15.06.2018
Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi! - otvoreno pismo
Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi! - otvoreno pismo

Poštovani gradonačelniče,nakon što ste na 12. sjednici Gradskog vijeća 28. svibnja odbili amandman Hrvatske narodne stranke o uključivanju Osnovne škole Mokošica u eksperimentalni program "Škola za život" vrijedan 300 tisuća...

Read more
29.05.2018
Za djecu Mokošice - 0 kuna
Za djecu Mokošice - 0 kuna

Odbijanjem amandmana kojim bi se omogućilo provođenje bolje obrazovanje i u Osnovnoj školi Mokošica dubrovački HDZ i njihovi partneri još jednom su dokazali da im dobrobit sugrađana nije bitna, već...

Read more
25.05.2018
Djeci Mokošice omogućimo „Školu za život"
Djeci Mokošice omogućimo „Školu za život"

Dubrovački HNS u rebalansu proračuna predlaže 300 tisuća kuna za provođenje kurikularne reforme u Osnovnoj školi Mokošica.

Read more
04.05.2018
Lažnim obećanjima do kaosa u gradu
Lažnim obećanjima do kaosa u gradu

Projekt „Poštujmo Grad" ostao je mrtvo slovo na papiru i bit će zapamćen tek kao još jedno prekršeno izborno obećanje gradonačelnika Frankovića i njegova HDZ-a.

Read more

Poklonjenih 30 milijuna kuna vratite kroz subvencije

Subvencije1Dubrovnik, 27. travnja 2016. – „Vratite poklonjenih 30 milijuna kuna kroz subvencije za zrakoplovne karte i autocestu," poručio je Vladi RH predsjednik Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije HNS-a i član županijske skupštine, Valentin Dujmović.

„Grad Dubrovnik je poklonio Državi 30 milijuna kuna za izgradnju studentskog doma, a njegova izgradnja obaveza je RH. Cijelo vrijeme nam Država i vlast govore o decentralizaciji pa ih pozivamo da od tih 30 milijuna kuna bar 50 posto vrate građanima naše županije za subvencioniranje aviokarata i cestarine. Stalno pričaju o prometnoj izoliranosti pa eto im prilike," izjavio je Dujmović, koji je na slično pozvao i samu Županiju.

„Grad Dubrovnik poklonio je 10 milijuna kuna Županiji, a mi predlažemo da se taj iznos, tih neočekivanih 10 milijuna, ne potroši uludo nego da se od njega subvencioniraju aviokarte i cestarina stanovnicima naše županije. Grad Dubrovnik na godišnjoj razini izdvaja tri milijuna kuna za tu svrhu, a kako upravo građani Dubrovnika najviše putuju prema Zagrebu, Županiji bi tih 10 milijuna kuna bilo dostatno za naredne dvije-tri godine. Obzirom da Županija stalno govori o prometnoj izoliranosti, vjerujem kako će župan ovaj naš prijedlog objeručke prihvatiti, posebno zato što je pojeo stado janjaca na otvaranjima radova na nepostojećem mostu," rekao je Dujmović koji je dodao kako bi takve subvencije bile odličan izbor obzirom kako općine Slivno, Zažablje, Orebić, Mljet, Trpanj i druge nemaju dovoljno novca u proračunima kako bi to svojim stanovnicima mogle osigurati.

Njegov kolega Mario Tevšić, član predsjedništva županijskog HNS-a i član županijske skupštine, dodao je kako Županija koristi izoliranost kao izliku kako se „ne bi napravilo sve što se može napraviti jer nema ničeg konkretnog što je Županija kroz sve ove godine ponudila svojim stanovnicima", uputivši kritiku županu.

„Postoje županije u kojima se radi, ali naša nije jedna od njih. Često se da pročitati kako je župan bio u Bruxellesu i drugim velikim gradovima, no je li ikako u tom razdoblju bio na Mljetu ili Lastovu? Postojanje županija se treba opravdati radom. I ja osobno smatram kako Dubrovnik ne bi trebao biti ništa manje od centra regije, ali treba raditi i dokazivati. Županija treba pokazati opravdanost svog postojanja. Ne može se čekati da prođe mandat, s rukama u džepovima," izjavio je te dodao kako „župan ne prima plaću da bi mu bilo lako".

Dubrovačko-neretvanski HNS-ovci osvrnuli su se na objavu otvorenog postupka javne nabave usluga savjetnika za početnu i neovisnu ocjenu portfelja trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske prije donošenja odluke o privatizaciji trgovačkih društava, gdje se na popisu 54 tvrtke našla i Zračna luka Dubrovnik.

„To je stav Vlade, a mi smatramo kako je Zračna luka jedina infrastrukturna nit o kojoj ovisimo. Međutim, gdje je županov stav, posebno ukoliko uzmemo u obzir kako je bio jedan od osnivača te iste Zračne luke?," izjavio je Tevšić te dodao kako „gospodinu iz farmaceutske industrije netko treba reći kako živimo od toga", apelirajući na župana.

HNS-ovci su najavili i kako će sutra bojkotirati sutrašnju županijsku skupštinu obzirom kako se ona do sada koncipirala na način da su se prilikom vijećničkih pitanja bilježila javljanja 10 članova HDZ-a, pet pripadnika njihove koalicije te eventualno dva vijećnička pitanja iz oporbe, a sve kako se ne bi moglo kritizirati župana.

„Čovjeka koji ne radi ništa nema se što pitati osim možda kakva je bila hrana u Bruxellesu, ali pokoju kritiku bi trebao moći pretrpjeti," poručio je Dujmović.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook