face O twit youtube
20.07.2018
Posljednje zbogom dragom Nenu
Posljednje zbogom dragom Nenu

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati izražava duboku sućut obitelji akademika Nenada Vekarića, kao i svim njegovim prijateljima i suradnicima. Odlazak takvog znanstvenika i čovjeka nemoguće je nadomjestiti. Nenad Vekarić bio...

Read more
21.06.2018
Gradonačelniče Franković, prekinite vršiti pritisak na DORH
Gradonačelniče Franković, prekinite vršiti pritisak na DORH

Neprihvatljivim smatramo bilo kakve pokušaje utjecanja na DORH, poput posljednjeg Facebook statusa gradonačelnika Mata Frankovića.

Read more
15.06.2018
Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi! - otvoreno pismo
Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi! - otvoreno pismo

Poštovani gradonačelniče,nakon što ste na 12. sjednici Gradskog vijeća 28. svibnja odbili amandman Hrvatske narodne stranke o uključivanju Osnovne škole Mokošica u eksperimentalni program "Škola za život" vrijedan 300 tisuća...

Read more
29.05.2018
Za djecu Mokošice - 0 kuna
Za djecu Mokošice - 0 kuna

Odbijanjem amandmana kojim bi se omogućilo provođenje bolje obrazovanje i u Osnovnoj školi Mokošica dubrovački HDZ i njihovi partneri još jednom su dokazali da im dobrobit sugrađana nije bitna, već...

Read more

Pozdravljamo želju predsjednika gradskog HDZ-a da napokon dovrši studij

Dubrovnik, 02. kolovoza 2016. godine – Čestitamo predsjedniku dubrovačkog HDZ-a Matu Frankoviću na izraženoj želji da napokon dovrši studij i pozdravljamo njegovu odluku, ali i konačno priznanje da još uvijek nema diplomu.

Sada je jasno kako je trenutni predsjednik gradskog vijeća prošle godine lažno tvrdio da istu posjeduje. Tako je na sučeljavanju kandidata za gradonačelnika Dubrovnika, doduše tek na trenutak, čak i pokazao nekakav list papira za kojeg tvrdio da je sporna diploma. Od tada do danas javnost taj list papira više nije vidjela, a gospodin Franković i dalje ga skriva kao najveću tajnu. Ipak, jučer je na svom osobnom Facebook profilu objavio: „23. svibnja 2003. godine završio sam dvogodišnji program na Američkoj visokoj školi za managment i tehnologiju".

S obzirom kako među svojim članovima imamo bivše studente tog fakulteta, pouzdano znamo da isti nema dvogodišnji program niti je itko ikad mogao verificirati diplomu nakon završene samo dvije godine školovanja na njemu. A u istoj objavi najavio je pokušaj da do iduće godine stekne visoku stručnu spremu?! Dakle, neosporno je kako istu nema.

Stoga ovim putem želimo postaviti bivšem kandidatu za gradonačelnika, predsjedniku gradskog HDZ-a i direktoru ACI marine u Dubrovniku nekoliko pitanja:

Gdje je točno završio fakultet? Tko mu je potpisao diplomu? Je li nostrificirao tu diplomu? Zašto nije? Zašto tek sad upisuje nastavak školovanja? S kojom stručnom spremom je postao direktor ACI marine?

Ono retoričko – kakvu poruku šalje mladima u Hrvatskoj, nećemo ga pitati jer vjerujemo da, kao i svaki put do sada kada je dobio ovakva pitanja, on zaista smatra da nema ništa loše u njegovim postupcima. Ali to govori najviše o njemu.
Nije sramota ne imati visokoškolsko obrazovanje. Naprotiv, smatramo kako se svojim poslom opravdano ponose i kuhari i automehaničari i svi drugi majstori i zanatlije, jednako kao i liječnici ili znanstvenici. Svi su oni ovom društvu potrebni! Ali sramota je lagati.

Mladi HNS-a pozdravljaju obrazovanje i smatramo kako je upravo ono, a ne veze ili poznanstva, temelj na kojem moramo graditi našu budućnost. Stoga se nadamo da će na predstojećim parlamentarnim izborima pobijediti opcija sigurnog smjera za razvoj obrazovanja, opcija koja će osigurati nepristran nastavak kurikularne reforme koju je nakratko zaustavila stranka lažnih diploma i onih koji diplome uopće nemaju, a hvale se da ih imaju.

Mladi HNS-a podružnice Dubrovnik

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook