face O twit youtube
20.07.2018
Posljednje zbogom dragom Nenu
Posljednje zbogom dragom Nenu

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati izražava duboku sućut obitelji akademika Nenada Vekarića, kao i svim njegovim prijateljima i suradnicima. Odlazak takvog znanstvenika i čovjeka nemoguće je nadomjestiti. Nenad Vekarić bio...

Read more
21.06.2018
Gradonačelniče Franković, prekinite vršiti pritisak na DORH
Gradonačelniče Franković, prekinite vršiti pritisak na DORH

Neprihvatljivim smatramo bilo kakve pokušaje utjecanja na DORH, poput posljednjeg Facebook statusa gradonačelnika Mata Frankovića.

Read more
15.06.2018
Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi! - otvoreno pismo
Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi! - otvoreno pismo

Poštovani gradonačelniče,nakon što ste na 12. sjednici Gradskog vijeća 28. svibnja odbili amandman Hrvatske narodne stranke o uključivanju Osnovne škole Mokošica u eksperimentalni program "Škola za život" vrijedan 300 tisuća...

Read more
29.05.2018
Za djecu Mokošice - 0 kuna
Za djecu Mokošice - 0 kuna

Odbijanjem amandmana kojim bi se omogućilo provođenje bolje obrazovanje i u Osnovnoj školi Mokošica dubrovački HDZ i njihovi partneri još jednom su dokazali da im dobrobit sugrađana nije bitna, već...

Read more

Interes građana je na prvom mjestu

Press liberalizacija 1Dubrovački HNS izrazio je svoju potporu liberalizaciji autotaksi tržišta u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji za medije koju su danas održale potpredsjednica dubrovačke podružnice Nataša Gabričević i županijska vijećnica HNS-a Marina Vučković Matić tako je naglašeno da se novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu želi omogućiti dostupnu, kvalitetnu i sigurnu uslugu autotaksi prijevoza svim građanima.

„Podrškom liberalizaciji tržišta dubrovački HNS još jednom pokazuje da je u koaliciji s građanima" – rekla je potpredsjednica podružnice Dubrovnik, Nataša Gabričević, naglasivši kako ovaj Zakon predviđa neograničen broj taksi-dozvola u gradovima i općinama koji će dozvolu morati izdati svakome tko ima potrebnu licencu.

„Liberalizacijom tržišta doći će do povećanja broja zaposlenika unutar djelatnosti i malim poduzetnicima će biti lakša procedura, a i građani će osjetiti koristi predložene liberalizacije tržišta" - navela je Gabričević te istaknula kako je danas „autotaksi usluga luksuz, a ne smije biti luksuz, već mora biti dostupna svima". S tim stavom složila se i županijska vijećnica HNS-a, Marina Vučković Matić.
„Za razliku od nekih dubrovačkih političara mi u HNS-u čvrsto stojimo na strani građana. Mi smo za liberalizaciju taksi tržišta jer nam je interes građana važniji od bilo kojih drugih interesa" – istaknula je Vučković Matić te dodala kako je dosadašnje ograničavanje broja dozvola „umjetna mjera kojom se stvaraju privilegirani, koji su kasnije podložni i političkim ucjenama".

„Bespotrebno je nastala fama da će se stvoriti gužve ako u Dubrovnik budu dolazili taksisti iz drugih mjesta. Potrebno je povećati broj taksista koji će doprinijeti kvaliteti turističke usluge, a tako će se gužve zapravo smanjiti. Mnogi građani su htjeli taksirati, ali nisu mogli jer su bili limitirani brojem dozvola. Nisu ih dobivali svi koji su zadovoljavali uvjete nego je postojao određeni popis s kojim se, usudila bih se reći, i manipuliralo" rekla je županijska vijećnica HNS-a koja je zaključno izjavila da „ova mjera potiče poduzetništvo, a građanima daje mogućnost izbora".

Press_liberalizacija_1.jpgPress_liberalizacija_2.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook