face O twit youtube
21.04.2018
Hrvatska mora razvijati kreativnu industriju
Hrvatska mora razvijati kreativnu industriju

„Kreativna industrija je tema novog doba, industrija koja je temeljena na znanju i inovacijama, koja se dobro naslanja na naš aktualni projekt koji intenzivno provodimo u Vladi, a to je...

Read more
03.04.2018
Dubrovnik mora imati bolju mjesnu samoupravu!
Dubrovnik mora imati bolju mjesnu samoupravu!

Zbog manjka ovlasti mjesnih odbora, ali i nedostatka želje trenutne gradske uprave da se naprave potrebne promjene u načinu njihova izbora i djelovanja dubrovački HNS neće sudjelovati na kotarskim izborima.

Read more
08.03.2018
HNS-ovci poklonili 2500 narančastih ruža za Dan žena
HNS-ovci poklonili 2500 narančastih ruža za Dan žena

Međunarodni dan žena dubrovačko-neretvanski HNS-ovci obilježili su tradicionalnim darivanjem svojih sugrađanki narančastim ružama te im tako prigodno čestitali njihov dan.

Read more
25.02.2018
Podržavam božićne kućice postaje HNS Dubrovačko-neretvanski

Popularna Facebook stranica Podržavam božićne kućice na Stradunu 2018. pretvorit će se u stranicu HNS Dubrovačko-neretvanski.

Read more

Interes građana je na prvom mjestu

Press liberalizacija 1Dubrovački HNS izrazio je svoju potporu liberalizaciji autotaksi tržišta u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji za medije koju su danas održale potpredsjednica dubrovačke podružnice Nataša Gabričević i županijska vijećnica HNS-a Marina Vučković Matić tako je naglašeno da se novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu želi omogućiti dostupnu, kvalitetnu i sigurnu uslugu autotaksi prijevoza svim građanima.

„Podrškom liberalizaciji tržišta dubrovački HNS još jednom pokazuje da je u koaliciji s građanima" – rekla je potpredsjednica podružnice Dubrovnik, Nataša Gabričević, naglasivši kako ovaj Zakon predviđa neograničen broj taksi-dozvola u gradovima i općinama koji će dozvolu morati izdati svakome tko ima potrebnu licencu.

„Liberalizacijom tržišta doći će do povećanja broja zaposlenika unutar djelatnosti i malim poduzetnicima će biti lakša procedura, a i građani će osjetiti koristi predložene liberalizacije tržišta" - navela je Gabričević te istaknula kako je danas „autotaksi usluga luksuz, a ne smije biti luksuz, već mora biti dostupna svima". S tim stavom složila se i županijska vijećnica HNS-a, Marina Vučković Matić.
„Za razliku od nekih dubrovačkih političara mi u HNS-u čvrsto stojimo na strani građana. Mi smo za liberalizaciju taksi tržišta jer nam je interes građana važniji od bilo kojih drugih interesa" – istaknula je Vučković Matić te dodala kako je dosadašnje ograničavanje broja dozvola „umjetna mjera kojom se stvaraju privilegirani, koji su kasnije podložni i političkim ucjenama".

„Bespotrebno je nastala fama da će se stvoriti gužve ako u Dubrovnik budu dolazili taksisti iz drugih mjesta. Potrebno je povećati broj taksista koji će doprinijeti kvaliteti turističke usluge, a tako će se gužve zapravo smanjiti. Mnogi građani su htjeli taksirati, ali nisu mogli jer su bili limitirani brojem dozvola. Nisu ih dobivali svi koji su zadovoljavali uvjete nego je postojao određeni popis s kojim se, usudila bih se reći, i manipuliralo" rekla je županijska vijećnica HNS-a koja je zaključno izjavila da „ova mjera potiče poduzetništvo, a građanima daje mogućnost izbora".

Press_liberalizacija_1.jpgPress_liberalizacija_2.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook