face O twit youtube
07.12.2018
Gradonačelniče, objavite dokumentaciju!
Gradonačelniče, objavite dokumentaciju!

Iz izvješća glasnogovornice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa proizlazi da je od njih zatraženo samo mišljenje u svezi slučaja „Okrajak", ali ne i ostali projekti koje je zamjenica gradonačelnika...

Read more
24.11.2018
HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed
HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed

Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske jučerašnjim posjetom i radnim sastankom u Splitu sa stranačkim kolegama u X. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku...

Read more
23.11.2018
Koliko toga još ima?
Koliko toga još ima?

Već danima svjedočimo izjavama i komentarima sudionika političkog života Grada na temu pokušaja prodaje građevinske čestice zemlje u vlasništvu Grada privatnom investitoru za gradnju stambene zgrade na posljednjoj sjednici Gradskog...

Read more
05.11.2018
Višnja Vukotić nova je predsjednica HNS-a Orebić
Višnja Vukotić nova je predsjednica HNS-a Orebić

Višnja Vukotić nova je predsjednica HNS-ove podružnice Orebić. Na skupštini podružnice dobila je jednoglasnu potporu svojih stranačkih kolega, kao i Lidia Starašinić koja je u još jednom mandatu ostala potpredsjednica.

Read more

Interes građana je na prvom mjestu

Press liberalizacija 1Dubrovački HNS izrazio je svoju potporu liberalizaciji autotaksi tržišta u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji za medije koju su danas održale potpredsjednica dubrovačke podružnice Nataša Gabričević i županijska vijećnica HNS-a Marina Vučković Matić tako je naglašeno da se novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu želi omogućiti dostupnu, kvalitetnu i sigurnu uslugu autotaksi prijevoza svim građanima.

„Podrškom liberalizaciji tržišta dubrovački HNS još jednom pokazuje da je u koaliciji s građanima" – rekla je potpredsjednica podružnice Dubrovnik, Nataša Gabričević, naglasivši kako ovaj Zakon predviđa neograničen broj taksi-dozvola u gradovima i općinama koji će dozvolu morati izdati svakome tko ima potrebnu licencu.

„Liberalizacijom tržišta doći će do povećanja broja zaposlenika unutar djelatnosti i malim poduzetnicima će biti lakša procedura, a i građani će osjetiti koristi predložene liberalizacije tržišta" - navela je Gabričević te istaknula kako je danas „autotaksi usluga luksuz, a ne smije biti luksuz, već mora biti dostupna svima". S tim stavom složila se i županijska vijećnica HNS-a, Marina Vučković Matić.
„Za razliku od nekih dubrovačkih političara mi u HNS-u čvrsto stojimo na strani građana. Mi smo za liberalizaciju taksi tržišta jer nam je interes građana važniji od bilo kojih drugih interesa" – istaknula je Vučković Matić te dodala kako je dosadašnje ograničavanje broja dozvola „umjetna mjera kojom se stvaraju privilegirani, koji su kasnije podložni i političkim ucjenama".

„Bespotrebno je nastala fama da će se stvoriti gužve ako u Dubrovnik budu dolazili taksisti iz drugih mjesta. Potrebno je povećati broj taksista koji će doprinijeti kvaliteti turističke usluge, a tako će se gužve zapravo smanjiti. Mnogi građani su htjeli taksirati, ali nisu mogli jer su bili limitirani brojem dozvola. Nisu ih dobivali svi koji su zadovoljavali uvjete nego je postojao određeni popis s kojim se, usudila bih se reći, i manipuliralo" rekla je županijska vijećnica HNS-a koja je zaključno izjavila da „ova mjera potiče poduzetništvo, a građanima daje mogućnost izbora".

Press_liberalizacija_1.jpgPress_liberalizacija_2.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook