face O twit youtube
15.03.2019
Nema više pregovora, Grad i građani su pobijedili!
Nema više pregovora, Grad i građani su pobijedili!

Veliki napori koji su od strane Grada Dubrovnika uloženi kako bi turističke agencije plaćale zaustavljanje autobusa i iskrcavanje turista na Pilama i na području kontaktne zone napokon su urodili plodom.

Read more
05.03.2019
Zemljište u Zatonu pripada građanima
Zemljište u Zatonu pripada građanima

Za 921 m2 zemljišta u Zatonu država je objavila početnu cijenu od 366 tisuća kuna. Ali mještanima Zatona ta zemlja je zapravo neprocjenjiva.

Read more
23.01.2019
HNS predlaže 130 milijuna kuna za tradicionalne proizvode
HNS predlaže 130 milijuna kuna za tradicionalne proizvode

Dubrovački HNS predstavio je danas projekt „Osjetite povijest" koji za cilj ima revitalizaciju proizvodnje tradicionalnih proizvoda s područja nekadašnje Dubrovačke republike.

Read more
31.12.2018
Novogodišnja čestitka
Novogodišnja čestitka

Drage naše sugrađanke i dragi sugrađani, nazdravlje vam Stara godina!

Read more

Interes građana je na prvom mjestu

Press liberalizacija 1Dubrovački HNS izrazio je svoju potporu liberalizaciji autotaksi tržišta u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji za medije koju su danas održale potpredsjednica dubrovačke podružnice Nataša Gabričević i županijska vijećnica HNS-a Marina Vučković Matić tako je naglašeno da se novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu želi omogućiti dostupnu, kvalitetnu i sigurnu uslugu autotaksi prijevoza svim građanima.

„Podrškom liberalizaciji tržišta dubrovački HNS još jednom pokazuje da je u koaliciji s građanima" – rekla je potpredsjednica podružnice Dubrovnik, Nataša Gabričević, naglasivši kako ovaj Zakon predviđa neograničen broj taksi-dozvola u gradovima i općinama koji će dozvolu morati izdati svakome tko ima potrebnu licencu.

„Liberalizacijom tržišta doći će do povećanja broja zaposlenika unutar djelatnosti i malim poduzetnicima će biti lakša procedura, a i građani će osjetiti koristi predložene liberalizacije tržišta" - navela je Gabričević te istaknula kako je danas „autotaksi usluga luksuz, a ne smije biti luksuz, već mora biti dostupna svima". S tim stavom složila se i županijska vijećnica HNS-a, Marina Vučković Matić.
„Za razliku od nekih dubrovačkih političara mi u HNS-u čvrsto stojimo na strani građana. Mi smo za liberalizaciju taksi tržišta jer nam je interes građana važniji od bilo kojih drugih interesa" – istaknula je Vučković Matić te dodala kako je dosadašnje ograničavanje broja dozvola „umjetna mjera kojom se stvaraju privilegirani, koji su kasnije podložni i političkim ucjenama".

„Bespotrebno je nastala fama da će se stvoriti gužve ako u Dubrovnik budu dolazili taksisti iz drugih mjesta. Potrebno je povećati broj taksista koji će doprinijeti kvaliteti turističke usluge, a tako će se gužve zapravo smanjiti. Mnogi građani su htjeli taksirati, ali nisu mogli jer su bili limitirani brojem dozvola. Nisu ih dobivali svi koji su zadovoljavali uvjete nego je postojao određeni popis s kojim se, usudila bih se reći, i manipuliralo" rekla je županijska vijećnica HNS-a koja je zaključno izjavila da „ova mjera potiče poduzetništvo, a građanima daje mogućnost izbora".

Press_liberalizacija_1.jpgPress_liberalizacija_2.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook