face O twit youtube
11.11.2020
Betonom preko leđa stanovnika
Betonom preko leđa stanovnika

Prijedlog proračuna Grada za 2021. godinu još̌ jednom je razotkrio svu bezidejnost Mata Frankovića i njegovih suradnika na čelu Grada Dubrovnika. To se jasno vidi po praznim kolonama u projekcijama...

Read more
16.06.2020
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte

HNS je predstavio svoje kandidate iz Dubrovnika na listi za Sabor u X. izbornoj jedinici. Uz nositelja liste i predsjednika županijske organizacije HNS-a, Valentina Dujmovića, na listi Dubrovnik predstavljaju i...

Read more
03.05.2020
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!

Svjetski dan slobode medija uspostavljen je kako bi se podigla svijest o važnosti medijskih sloboda i temeljnih načela. Ali sloboda medija nažalost odavno nije na željenoj i građanima potrebnoj razini,...

Read more
06.04.2020
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!

Oslobađanje od plaćanja zakupnina za poslovne prostore te korištenje javnih površina, kao i dopune odluka o dodjeli subvencija za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora te subvenciji troškova najma stana...

Read more

Hrvatska mora razvijati kreativnu industriju

Press Dubrovnik„Kreativna industrija je tema novog doba, industrija koja je temeljena na znanju i inovacijama, koja se dobro naslanja na naš aktualni projekt koji intenzivno provodimo u Vladi, a to je cjelovita reforma obrazovanja. Kreativne industrije su najbolji način da se potakne otvaranje novih radnih mjesta i sprečavanje odlaska mladih iz zemlje", izjavio je danas predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Dubrovniku, gdje je stigao u sklopu obilaska županijskih organizacija.

Naglasivši kako je „HNS prva stranka u Hrvatskoj koja je razvoj kreativne industrije stavila u jedan od fokusa političkog djelovanja" izrazio je žaljenje što u Hrvatskoj ona još nema status koji zaslužuje te dodao kako je njihov zadatak da i u Hrvatskoj to postane jedna od najbrže rastućih gospodarskih grana, kao što je to slučaj u Europi.

„Politika je ta koja mladima treba dati okvir i pomoći svim budućim kreativcima da svoje ideje provedu djelo, a HNS i ja ćemo nastaviti aktivno raditi na tome. U tom smislu, u HNS-u postoji već stručni interesni odbor koji se bavi kreativnom industrijom i naš je cilj razvijati pametne javne politike iz tog područja koje će voditi mlade snage HNS-a", istaknuo je Vrdoljak u povodu današnjeg Svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti kojeg će HNS-ovci obilježiti u Splitu simboličnim puštanjem u zrak šarenih balona.

O toj temi govorio je i predsjednik Dubrovačko-neretvanske županijske organizacije HNS-a Valentin Dujmović koji je dodao kako je upravo Dubrovnik za vrijeme dok je HNS bio na vlasti u gradu dobar primjer kako se može biti kreativan i uspješan te najavio kako će dubrovačko-neretvanski HNS i dalje raditi na stvaranju i promociji dobrih ideja koje će poticati sugrađane da nastave biti kreativni, na dobrobit svih. Dujmović se osvrnuo i na najavljenu liberalizaciju taksi tržišta istaknuvši Dubrovnik kao najbolji primjer zašto je ona potrebna.

„Visoke cijene u odnosu na ostatak Hrvatske, ali i ponašanje suprotno svim pravilima dijela taksista već godinama su norma ovdje. Uz gužve na cestama, građani su često doživljavali i da ih se odbija voziti na kraćim relacijama jer se to vozačima nije isplatilo" – naglasio je Dujmović koji je dodao da brojni pokušaji rješavanja ovog problema u vrijeme HNS-ove gradske uprave nisu urodili plodom jer nije bilo želje za tim.

Dodao je i kako ga žalosti da gradonačelnik Dubrovnika ne želi isto sugrađanima te da konstantno štiti one koji izazivaju kaos na gradskim prometnicama i koji ne žele biti partner građana.

„To je njegova odluka, jednako kao što je odluka HNS-a da ostanemo u koaliciji s građanima i da se zajedno s njima borimo za bolje uvjete života u našoj sredini. A liberalizacija taksi tržišta donijet će upravo boljitak koji zaslužujemo, što će posebice biti vidljivo kroz niže cijene prijevoza uz bolju uslugu" – rekao je Dujmović koji se zaključno dodao kako je bilo „krajnje vrijeme stati na kraj monopolu" te je zahvalio Vladi, ali i predsjedništvu HNS-a i njihovim ministrima koji su to prepoznali i dali podršku prijedlogu liberalizacije taksi tržišta.

Press_Dubrovnik.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook