face O twit youtube
05.11.2018
Višnja Vukotić nova je predsjednica HNS-a Orebić
Višnja Vukotić nova je predsjednica HNS-a Orebić

Višnja Vukotić nova je predsjednica HNS-ove podružnice Orebić. Na skupštini podružnice dobila je jednoglasnu potporu svojih stranačkih kolega, kao i Lidia Starašinić koja je u još jednom mandatu ostala potpredsjednica.

Read more
15.10.2018
Vicko Krešić na čelu metkovskog HNS-a
Vicko Krešić na čelu metkovskog HNS-a

Vicko Krešić novi je predsjednik metkovskog HNS-a. Krešić, koji je po struci inženjer arhitekture, dobio je na skupštini podružnice jednoglasnu podršku stranačkih kolega.

Read more
25.09.2018
Budućnost naše djece ovisi o deficitarnom kadru
Budućnost naše djece ovisi o deficitarnom kadru

Grad Dubrovnik mora dokazati da stoji iza reforme obrazovanja, ali i njenih nositelja – učitelja i nastavnika.

Read more
22.09.2018
Stop nasilju nad ženama
Stop nasilju nad ženama

„25 do 35 posto ubijenih osoba u Hrvatskoj su žene. Od 2010. do 2017. godine podaci govore o zapanjujućem broju od čak 156 ubijenih žena, dakle godišnje 22 žene bivaju...

Read more

Gradonačelniče, politici nije mjesto u školi! - otvoreno pismo

hns logoPoštovani gradonačelniče,
nakon što ste na 12. sjednici Gradskog vijeća 28. svibnja odbili amandman Hrvatske narodne stranke o uključivanju Osnovne škole Mokošica u eksperimentalni program "Škola za život" vrijedan 300 tisuća kuna dajući nam neuvjerljive izlike i grcajući u politikantstvu, nismo od Vas očekivali mnogo.

Pripremajući amandman mislili smo - od izbora je prošlo godinu dana i ako je prijedlog dobar i razvojan, naići će na podršku gradonačelnika. Iznenadilo nas je onda kada ste ispred najboljih interesa naše djece stavili političko nadmetanje. Neosnovanim odbijanjem amandmana pokazali ste da ste u grču, iako za to nemate razloga. Kao da Vas nešto sprječava da budete to što kažete da jeste – gradonačelnik svih svojih građana. Ma da ste prihvatili naš amandman mogli ste ga slobodno uvrstiti u ilustriranu promidžbenu knjižicu što ste je nedavno tiskali na 40 stranica. Ali, gradonačelniče, još nije kasno.

U najboljoj vjeri, zatražili smo pojašnjenja od Ministarstva znanosti i obrazovanja. I odgovor profesorice Lidije Kralj, pomoćnice ministrice Divjak, dodatno nas je uvjerio da smo amandman dobro i temeljito pripremili. Ono što se od Grada Dubrovnika traži, samo je dobra volja i jedna (1) potvrda. Znamo da ste pročitali taj odgovor Ministarstva jer smo Vam ga poslali na e-mail kao i gradskim vijećnicima. Od velikog broja vijećnika dobili smo podršku, a od Vas, poštovani gradonačelniče, šutnju administracije.

Jer ono što nam je Ministarstvo obrazovanja potvrdilo jest da nisu potrebne nove suglasnosti zato što se škola Mokošica već prijavila za sudjelovanje u eksperimentalnom programu i poslala je svu traženu dokumentaciju. A sve što Grad kao osnivač škole treba učiniti je potvrditi da je spreman preuzeti financijske obaveze za opremanje škole, između ostalog za kupovinu tableta za sve učenike i učitelje u eksperimentalnim razredima te nabavu eksperimentalnih nastavnih materijala za sve predmete u 1. i 5. razredu te biologiju, kemiju i fiziku u 7. razredu. Vidite, nije strašno.

Čak, gradonačelniče, nije potrebno da sredstva budu dostupna odmah, potrebno je tek da školi budu na raspolaganju prije početka školske godine kako bi na vrijeme nabavili sve što je potrebno za provedbu i uključili se u ovaj program te tako pridružili 72 odabrane škole.

Nama, gradonačelniče, ne dugujete odgovor. Dugujete ga svojim građanima, djeci koja pohađaju OŠ Mokošica i njihovim roditeljima, zaposlenicima škole i cijeloj dubrovačkoj javnosti. Zaustavljaju nas ljudi i traže odgovor, ne razumiju zašto se gradonačelnik protivi kvalitetnijem obrazovanju, a mi zbilja ne znamo što im reći. Jer zapravo, sve se svodi na odgovor na samo jedno pitanje: Što ćete, gradonačelniče, biti u iduće tri godine? Predstavnik svih svojih građana ili politički revanšist? Gradonačelniče, šutnja nije zlato!

S poštovanjem,

HNS – Podružnica Dubrovnik
Miho Obradović, predsjednik
Marina Vučković Matić, potpredsjednica
Nataša Gabričević, potpredsjednica

MZO_-_Mokosica_w.jpg

 


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook