face O twit youtube
11.11.2020
Betonom preko leđa stanovnika
Betonom preko leđa stanovnika

Prijedlog proračuna Grada za 2021. godinu još̌ jednom je razotkrio svu bezidejnost Mata Frankovića i njegovih suradnika na čelu Grada Dubrovnika. To se jasno vidi po praznim kolonama u projekcijama...

Read more
16.06.2020
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte

HNS je predstavio svoje kandidate iz Dubrovnika na listi za Sabor u X. izbornoj jedinici. Uz nositelja liste i predsjednika županijske organizacije HNS-a, Valentina Dujmovića, na listi Dubrovnik predstavljaju i...

Read more
03.05.2020
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!

Svjetski dan slobode medija uspostavljen je kako bi se podigla svijest o važnosti medijskih sloboda i temeljnih načela. Ali sloboda medija nažalost odavno nije na željenoj i građanima potrebnoj razini,...

Read more
06.04.2020
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!

Oslobađanje od plaćanja zakupnina za poslovne prostore te korištenje javnih površina, kao i dopune odluka o dodjeli subvencija za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora te subvenciji troškova najma stana...

Read more

Građani su platili preko 2 milijuna kuna kako bi u koncertu uživala "elita"

pres TJ2Dubrovački HNS očekuje od gradonačelnika Mata Frankovića da preuzme odgovornost zbog štete od gotovo 2 i pol milijuna kuna i netransparentnog trošenja proračunskih sredstava - glavna je poruka s današnje konferencije za medije koju su održali predsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević te gradski vijećnik HNS-a Miho Obradović.

"Još 9. srpnja poslan je naš prvi upit Gradu na temu Što skriva koncert Toma Jonesa? Nakon niza ponovljenih upita gradu te zaprimanja neodgovarajućeg i šturog odgovora na koji nažalost još uvijek čekamo dopunu, odgovor od Dubrovačkih ljetnih igara je otkrio pozadinu i razloge ovakvoj nedemokratskoj, ali i nezakonitoj praksi kakvoj nema mjesta u gradu Dubrovniku. U posjedu smo dokumenata koji pokazuju da su koncert Toma Jonesa građani Dubrovnika platili gotovo 2 i pol milijuna kuna! I to bez njihovog znanja te bez suglasnosti njihovih izabranih predstavnika u gradskom vijeću" - istaknula je na današnjoj konferenciji za medije predsjednica dubrovačkog HNS-a.

"Ostvareni prihod od navedenog koncerta bio je svega 255 tisuća kuna. Ukupno je podijeljeno 61 gratis ulaznica u ukupnoj protuvrijednosti 29.500,00 kuna, a važno je znati da je čak 30 gratis ulaznica bilo za djelatnike gradske uprave i Dubrovačkih ljetnih igara" - rekao je Miho Obradović naglasivši kako su između ostalog dužnosnici koji su viđeni u prvom redu izravno prekršili Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

"U Zakonu se izričito navodi da dužnosnik smije zadržati samo dar simbolične vrijednosti do 500 kuna od istog darovatelja. Stoga će svi dužnosnici biti prijavljeni Povjerenstvu za sukob interesa" - najavio je Obradović, a Nataša Gabričević je dodala kako je Upravni odjel za poslove gradonačelnika u svom djelomičnom odgovoru na upit jasno naveo da je Grad "povodom jubilarne 70. obljetnice Dubrovačkih ljetnih igara, u suradnji s Ljetnim igrama, odlučio u potpunosti financirati koncert Toma Jonesa".

"Obzirom da gradonačelnik Mato Franković nema stavku u usvojenom proračunu za navedeni koncert vidljivo je da je riječ o neovlaštenom raspolaganju proračunskim sredstvima, a zbog takvog vođenja Grada od strane gradonačelnika Frankovića svaka ulaznica za koncert Toma Jonesa naše sugrađane je koštala točno 3 tisuće kuna. Nažalost tek su rijetki od njih mogli uživati u koncertu kojeg smo očito svi mi platili" - rekao je Miho Obradović te naglasio kako HNS nije protiv organizacije ovakvih događanja, ali na transparentan način i za sve građane dok je Nataša Gabričević zahvalila sugrađanima koji su danima nakon koncerta negodovali zbog načina organizacije navedenog koncerta.

"To je navelo vijećnike HNS-a da potraže odgovore i zatraže dostavu dokumentacije iz koje je sada vidljivo kako ovaj koncert predstavlja primjer nenamjenskog trošenja novaca naših sugrađana te zbog toga od gradonačelnika Frankovića očekujemo da u najmanju ruku preuzme odgovornost za gotovo 2 i pol milijuna kuna potrošenih kako bi u koncertu koji je trebao biti poklon građanima uživali odabrani" - zaključno je izjavila Gabričević.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook