face O twit youtube
08.03.2020
HNS i desetu godinu zaredom s 3000 ruža čestitao Dan žena
HNS i desetu godinu zaredom s 3000 ruža čestitao Dan žena

Tradicionalnim darivanjem pripadnica ljepšeg spola narančastim ružama desetu godinu zaredom dubrovačko-neretvanski HNS-ovci obilježili su Dan žena.

Read more
04.03.2020
Gradonačelnik protiv Hrnića - savjetnik ili ne?
Gradonačelnik protiv Hrnića - savjetnik ili ne?

Gradonačelnik Franković ovih dana ima težak posao izvući se iz problema koji je sam stvorio. Pa tako od gradske uprave čujemo kako gospodin Hrnić neće biti savjetnik gradonačelnika, a od...

Read more
03.03.2020
Kojim metrom gradonačelnik mjeri novog savjetnika?
Kojim metrom gradonačelnik mjeri novog savjetnika?

Gradonačelnik i HDZ nastavljaju s uskraćivanjem informacija našim sugrađanima kojima bi trebali biti odgovorni, ali i njihovim zakonitim predstavnicima u Gradskom vijeću.

Read more
28.01.2020
Otvoreno pismo gradonačelniku Dubrovnika
Otvoreno pismo gradonačelniku Dubrovnika

Poštovani gradonačelniče, hodate ovim gradom, kao i ja, kao i ostatak naših sugrađana i svakodnevno vidite grafite koji veličaju fašizam i nikako ne pripadaju Dubrovniku, ali ipak još niste uzeli...

Read more

Gradonačelnik protiv Hrnića - savjetnik ili ne?

hns logoGradonačelnik Franković ovih dana ima težak posao izvući se iz problema koji je sam stvorio. Pa tako od gradske uprave čujemo kako gospodin Hrnić neće biti savjetnik gradonačelnika, a od gospodina Hrnića da se o tome – pregovara!? Zaista nije lako gradonačelniku zapamtiti sve obmane koje je upriličio u svom mandatu, ali kad se već on ne sjeća ove, podsjetimo ga.

Goran Hrnić sam je izjavio kako s gradonačelnikom Frankovićem surađuje otpočetka, otkako je došao na vlast. Dakle, prema priznanju samog gospodina Hrnića, gradonačelnik Dubrovnika s njim surađuje već tri godine, a sada s njim pregovara o savjetničkoj poziciji, iako je agencija koju je osnovao i donedavno tamo bio član Uprave sve to vrijeme u sporu s Gradom zbog duga od preko 4 milijuna kuna. I tu nije priči kraj, jer u isto vrijeme njegova kći s direktorske pozicije u toj agenciji prelazi na mjesto direktorice Turističke zajednice, a sve zahvaljujući javnoj podršci gradonačelnika Frankovića još za vrijeme trajanja natječaja.

Ukoliko je istina da bi angažman gospodina Hrnića trebao biti oko organizacije i uvođenja shuttle prijevoza putnika s kruzera iz luke do povijesne jezgre, onda možemo slobodno reći da je gradonačelnik Grad pretvorio u teatar apsurda. Jer u tom slučaju čovjek koji je odgovoran za dug od 4,2 milijuna kuna novaca građana Dubrovnika bio bi zadužen za vraćanje nekog vida profitabilnosti u Libertas, tvrtku koja je u sve većim problemima zbog nesposobnosti uprave koju je također postavio gradonačelnik. I tako će se naši novci i dalje u krug netransparentno trošiti. Pa, iako je od Mata Frankovića, previše je.

Nataša Gabričević
predsjednica podružnice Dubrovnik

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook