face O twit youtube
11.11.2020
Betonom preko leđa stanovnika
Betonom preko leđa stanovnika

Prijedlog proračuna Grada za 2021. godinu još̌ jednom je razotkrio svu bezidejnost Mata Frankovića i njegovih suradnika na čelu Grada Dubrovnika. To se jasno vidi po praznim kolonama u projekcijama...

Read more
16.06.2020
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte
U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte

HNS je predstavio svoje kandidate iz Dubrovnika na listi za Sabor u X. izbornoj jedinici. Uz nositelja liste i predsjednika županijske organizacije HNS-a, Valentina Dujmovića, na listi Dubrovnik predstavljaju i...

Read more
03.05.2020
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!
Dan slobode medija danas je posebno bitno obilježiti!

Svjetski dan slobode medija uspostavljen je kako bi se podigla svijest o važnosti medijskih sloboda i temeljnih načela. Ali sloboda medija nažalost odavno nije na željenoj i građanima potrebnoj razini,...

Read more
06.04.2020
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!
HNS želi dodatno zaštititi građane i gospodarstvenike!

Oslobađanje od plaćanja zakupnina za poslovne prostore te korištenje javnih površina, kao i dopune odluka o dodjeli subvencija za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora te subvenciji troškova najma stana...

Read more

U Saboru ćemo se zalagati za građane, prava i životno važne projekte

Vuckovic Matic Dujmovic ObradovicHNS je predstavio svoje kandidate iz Dubrovnika na listi za Sabor u X. izbornoj jedinici. Uz nositelja liste i predsjednika županijske organizacije HNS-a, Valentina Dujmovića, na listi Dubrovnik predstavljaju i gradski vijećnici te potpredsjednici podružnice Marina Vučković Matić i Miho Obradović.

Valentin Dujmović jedini je nositelj liste u X. izbornoj jedinici s adresom u Dubrovniku.

„Nije mi jasno kako će neko iz Zagreba nositi listu u Dubrovniku, biti izabran od strane građana Dubrovnika i desete izborne jedinice i onda srcem zastupati te iste ljude. Mislim da je vrijeme da Zagreb malo popusti u odnosu prema krajnjem jugu, ne samo u smislu činjenice da je vrijeme da se projekti prebace jedinim dijelom na krajnji jug, nego i u smislu da treba pustiti malo slobode, da na listama imamo ljude koji će u parlamentu RH srcem zastupati interese ljudi koji tu žive" – izjavio Dujmović, dodavši kako primjećuje da će kampanja očito biti prljava, ali da on kao nositelj liste obećava da HNS u kampanji neće dijeliti ljude na lijeve i desne, ustaše i partizane, nego će se baviti projektima.

Stoga je predstavio pet ključnih projekata na kojima namjerava raditi u Saboru – vodoopskrbu i odvodnju u svrhu povećanja životnog standarda, ali i zaštite okoliša, zaštitu Malostonskog zaljeva, rješavanje problema zaslanjenja vode u dolini Neretve, uspješno provođenje projekta aglomeracije te uvođenje poticaja za sanaciju starih kamenih kuća u svrhu revitalizacije tradicije, ali i razvoja turističkih potencijala u zaleđu.

Marina Vučković Matić istaknula je da je program HNS-a usmjeren upravo na građane. „Kao ženi mi je prvenstveno važno pravo na izbor odlučivanja. Svjedoci smo vrlo štetnih poruka koje se u posljednje vrijeme šalju u javni prostor, gdje se na sve moguće načine žene želi degradirati i ograničiti njihovo pravo na izbor. Svaka žena ima jedan vrlo važan organ – mozak, i mora imati slobodu da razmišlja, planira i sama odlučuje o svome tijelu i o svojoj obitelji" – rekla je Vučković Matić te dodala da je njoj kao edukacijskom rehabilitatoru od iznimne važnosti politika HNS-a prema manjinama, ali i osobama s invaliditetom te djeci s teškoćama.

„I dosad je HNS provodio tu politiku i nastavit ćemo i dalje, s naglaskom na obrazovanje, gdje je unutar sustava pružena pomoć i dane smjernice kako djeci bez teškoća, tako i djeci s teškoćama. Što se tiče kvalitete života građana, program je uglavnom usmjeren na smanjenje poreza i davanja kako bi se rasteretile plaće građana" – zaključno je izjavila Vučković Matić.

Njen kolega Miho Obradović istaknuo je njemu bliske točke programa HNS-a. „Treba hitno zaustaviti rasplamsalu i bespravnu gradnju, ali uzurpaciju pomorskog dobra. Ne samo u Dubrovniku već na cijeloj obali i u cijeloj Hrvatskoj. To podrazumijeva doradu Zakona o pomorskom dobru koji već pet ili šest godina čeka svjetlo dana i nikako da bude predstavljen" – rekao je Obradović te dodao kako je druga njemu bitna tema prometna infrastruktura, za što je naglasio da u trenutku kada nemamo kruzere i avione, nikad nije bilo jasnije koliko je potreban završetak autoceste. Stoga je najavio borbu za nastavak gradnje autoceste do Dubrovnika i brze ceste prema zračnoj luci, a potom se okrenuo temama koje se tiču njega osobno kao poduzetnika, ali i svih gospodarstvenika.

„Moramo raditi na smanjenju poreznih rasterećenja na rad i kapital, jer time potičemo gospodarstvo, tj. investicije, proizvodnju, izvoz, pa i zaposlenost. Privremena mjera obračuna PDV-a po naplati treba postati trajna, evo sad smo svjedoci koliko je to olakšalo tvrtkama u ovoj situaciji. Trebamo kroz ovaj mandat razgovarati i o postepenom smanjenju stope PDV-a, povećanju neoporezivog dijela dohotka na minimalno pet tisuća kuna te treba ukinuti porez na reinvestiranu dobit. Moramo raditi i na transparentnosti svih prihoda i rashoda koji se tiču javnog novca jer moramo moći vidjeti u svakom trenutku kako se i na što novac troši" – kazao je Obradović te zaključno dodao kako je potrebno redefinirati ulogu državnog inspektorata.

© Copyright 2012, Sva prava pridržana, HNS

Facebook